Gyakran ismételt kérdések

Kérdésed van? Itt megtalálhatod:

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, a megfelelő válaszokkal.

dekodtarcsa ikon

Honnan indul és hova érkezik a túra?

A kezdő állomás a Tessedik Sámuel Múzeum, ahol megkapjátok a szükséges segédeszközöket, és hasznos tudnivalókkal is felvértezünk benneteket. Az egyes állomásoknál találtok további információkat, ami alapján kideríthetitek, merre kell folytatni az utatokat. A pontos címet persze nem adjuk meg, hiszen ez egy kalandtúra!

dekodtarcsa ikon

Hány fövel érdemes részt venni a játékban?

Az ideális létszám 3-8 fő, de már 2 főtől is ajánljuk. Egyedül nem megy! Nagyobb létszámtól sem zárkózunk el, de az nagy valószínűséggel ez a játékélmény rovására megy.
dekodtarcsa ikon

Hány éves kortól lehet játszani?

A játék elsősorban 12 éves kortól ajánlott, de szülői felügyelettel fiatalabbak is részt vehetnek benne. A játék számukra is nagy élmény lehet, ráadásul bizonyos feladatokban segítségül is szolgálhatnak a csapattársaknak. Emellett ők is egy eddig ismeretlen oldaláról, séta közben fedezhetik fel a várost.
dekodtarcsa ikon

Mikor érkezzünk?

Érdemes a játék kezdete előtt 10 perccel korábban érkezni a Tessedik Sámuel Múzeumhoz. Így jut idő a legfontosabb instrukciók megbeszélésére és a ráhangolódásra.
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 1.

dekodtarcsa ikon

Nehéz megfejteni az állomásokat?

Arra törekedtünk, hogy gondolkodnotok kelljen. Ugyanakkor az a cél, hogy sikerélménnyel távozzatok, ezért a honlapon tippekkel és megoldásokkal is találkozhattok. 

Az együttműködés fontosabb, mint az IQ!

dekodtarcsa ikon

Kell vinnünk magunkkal valamit?

Feltöltött okostelefon legyen nálatok. Elakadás esetén ugyanis a honlapunkon található információk adnak nektek útmutatást. Ezen kívül kényelmes cipőre és az időjárásnak megfelelő öltözetre lesz szükségetek. 

Továbbá egy kis útravalót is készíthettek, bár a játék során útba eső vendéglátó egységekben is töltekezhettek energiával.

dekodtarcsa ikon

A kalandtúra babakocsival és/vagy kerekesszékkel is végigjárható?

Igen. A séta túlnyomórészt kövezett úton vezet, mindössze néhány helyen kell letérni a járt útról, de ez is járható babakocsival és/vagy kerekesszékkel.
dekodtarcsa ikon

Mennyi ideig tart a kincskeresés?

Ez függ attól, hogy milyen tempóban szerettek, tudtok sétálni és hogy mennyi időre álltok meg nézelődni, fagyizni, enni vagy inni valamit. Az átlagos időtartam számításaink szerint 2-3 óra.
dekodtarcsa ikon

Az időjárás miatt félbehagyhatjuk a programot?

Ha lehet, ne tegyétek! Annál nagyobb az izgalom, minél több zavaró tényező van!

Készüljetek fel előre gondosan mindenre! Persze, ha valóban nem bírtok az időjárási elemekkel, akkor a kézhez kapott „csomaggal” egy előre egyeztetett másik időpontban folytathatjátok a kalandot.

dekodtarcsa ikon

Lemondható-e a foglalás?

Természetesen, de kérjük, minél előbb jelezzétek, hogy a felszabadult időpontot esetlegesen más csapatok vehessék igénybe.
dekodtarcsa ikon

Mi van akkor, ha elakadunk?

A www.tessedikkincse.hu weboldalon a segítség fül alatt tippeket, megoldásokat találtok, amelyek elakadás esetén újabb lökést adnak. 

Természetesen a legfőbb cél, hogy lehetőség szerint egyedül jöjjetek rá a megoldásra, így ezeket csak a végső esetben alkalmazzátok. 

Ha emellett valami olyan probléma adódik, amire itt nem találtok választ, akkor természetesen elérhettek bennünket a játéklapon szereplő telefonszámokon.

dekodtarcsa ikon

Miért érdekes, vállalható ez a játék?

Mert közösen játszhattok, együtt gondolkodhattok. Ha ezeket szeretitek, akkor szinte biztos, hogy a Tessedik Kincse Nyomában játékot nektek találták ki. Emellett saját tempóban tudtok várost nézni, nézelődni, így remélhetőleg maradandó emlékekkel zárjátok a kalandtúrát.

Nem találtad meg a válaszodat?